Sigal Prishtina

Info rreth klubit

PALLATI I RINISE DHE SPORTEVE
info@kbprishtina.com
046102000

Administrimi

Kryetari: AGON ABAZI
Drejtor: AGON ABAZI
Trajner:

Media Sociale

Historiku i Ekipit

Klubi i Basketbollit Prishtina (anglisht: Basketball Club Prishtina), i njohur zyrtarisht si Sigal Prishtina për arsye sponsorizimi, është një klub profesionist kosovar i basketbollit me seli në Prishtinë.Ekipi aktualisht garon në Superliga e Basketbollit, Ligën Ndërkombëtare të Basketbollit të Ballkanit (BIBL) dhe Kupën e Evropës FIBA. Ata janë klubi më i suksesshëm në Kosovë, pasi kanë fituar 14 kampionate kombëtare, 14 kupa kombëtare dhe 7 superkupa në 14 vitet e fundit. Që nga viti 2013 klubi ka garuar në Ligën Ndërkombëtare të Basketbollit të Ballkanit (BIBL) dhe ata u bënë skuadra e parë kosovare që fitoi garën në 2015 pasi mposhti anën bullgare BC Rilski Sportist në finale. Në vitin 2015 ata u bashkuan në garën e sapoformuar evropiane të nivelit të tretë, FIBA Europe Cup. Ata u bënë Klubi i parë Kosovar që arriti në Raundin e 16 në Kupën e Evropës FIBA në 2018/19, ata gjithashtu fituan 15 Lojëra në garat Evropiane të Basketbollit deri më tani!

Lojtarët

   
Points FG FT Rebs Blck Foul
Foto Lojtari Pozita Gjatësia (cm) Pesha (kg) GP Min T Avg M A % M A % D O T Ass St To Fv Ag Cm Rv Indeksi
DERRICK WILSON PG 187 90 29 946.69 353 12.17 123 253 .49 91 119 .76 86 1.83 139 162 31 31 4 8 55 114 500
NICK WARD C 206 120 3 84.47 48 16 18 26 .69 12 25 .48 10 2.67 18 1 3 7 1 1 11 20 43
DARDAN BERISHA PG 191 100 20 515.97 283 14.15 94 223 .42 44 56 .79 45 0.5 55 52 15 39 1 0 37 41 226
STEVEN LEE DAVIS SF 203 100 12 270 114 9.5 41 91 .45 17 30 .57 25 1.58 44 17 1 14 3 1 32 31 102
LEJSON ZEQIRI SF 204 90 11 259.47 91 8.27 31 83 .37 13 22 .59 26 1.36 41 8 6 13 4 2 41 24 76
ENGJËLL GORÇAJ SF 190 84 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
JON ISMAJLI PG 195 80 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
MUHAMEDALI JANJEVA PF 200 98 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
VISAR EJUPI SF 195 95 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
FISNIK RUGOVA C 207 95 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ALBAN VESELI PF 202 120 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
ARTI HAJDARI SG 190 89 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
TYRON HARRIS PG 188 86 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Statistics powered by Genius Sports
 • FG - Field Goals
 • GP - Games Played
 • Min - Minutes Played
 • T - Total
 • Avg - Average
 • M - Made
 • A - Attempted
 • % - Percentage
 • D - Defesinve
 • O - Offesinve
 • Ass - Assists
 • St - Steals
 • To - Turnovers
 • Fv - in Favoure of
 • Ag - Againts
 • Cm - Committed
 • Rv - Received

Statistika për sezonën 2023/2024

Matches Efficiency / Index Time Leading
33 3194 774.03
Average Total
Points 85.36 2817
Rebounds 39.58 1306
Rebounds Defensive 28.64 945
Rebounds Offesinve 10.94 361
Assists 19.39 640
Blocks 2.73 90
Blocks Received 1.88 62
Steals 5.76 190
Turnovers 12.48 412
Fouls Total 20.36 672
Fouls On 20.03 661
Bench Points 22 726
Points In The Paint 40.06 1322
Points Second Chance 12.03 397
Points Fast Break 14.06 464
Points From Turnovers 16.52 545
Made Attempted %
Free Throws 478 713 0.670407
Two Pointers 703 1293 0.543697
Three Pointers 311 923 0.336945
Field Goals 1014 2216 0.457581

Ndeshjet

# Ndeshjet Rezultati Shenuara Pranuara Kosh Diferenca
1 Sigal Prishtina vs Proton Cable Prizreni F 89 83 6
2 Trepça vs Sigal Prishtina H 66 78 -12
3 Sigal Prishtina vs KB Istogu F 89 71 18
4 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli F 99 74 25
5 KB Istogu vs Sigal Prishtina F 92 70 22
6 Sigal Prishtina vs Bashkimi F 91 89 2
7 Sigal Prishtina vs Peja H 80 95 -15
8 Vëllaznimi vs Sigal Prishtina H 77 83 -6
9 Proton Cable Prizreni vs Sigal Prishtina F 109 91 18
10 Sigal Prishtina vs Trepça H 66 76 -10
11 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina H 80 100 -20
12 Sigal Prishtina vs KB Istogu F 117 63 54
13 Bashkimi vs Sigal Prishtina F 98 82 16
14 Peja vs Sigal Prishtina F 81 78 3
15 Sigal Prishtina vs Vëllaznimi F 97 93 4
16 Sigal Prishtina vs Proton Cable Prizreni F 74 71 3
17 Trepça vs Sigal Prishtina H 85 88 -3
18 Sigal Prishtina vs Golden Eagle Ylli F 76 65 11
19 KB Istogu vs Sigal Prishtina F 83 68 15
20 Sigal Prishtina vs Bashkimi F 84 83 1
21 Sigal Prishtina vs Peja H 66 69 -3
22 Vëllaznimi vs Sigal Prishtina F 71 64 7
23 Proton Cable Prizreni vs Sigal Prishtina H 91 94 -3
24 Sigal Prishtina vs Trepça H 75 78 -3
25 Golden Eagle Ylli vs Sigal Prishtina H 95 103 -8
26 Sigal Prishtina vs KB Istogu F 125 71 54
27 Bashkimi vs Sigal Prishtina H 78 87 -9
28 Peja vs Sigal Prishtina F 98 88 10
29 Sigal Prishtina vs Vëllaznimi H 94 99 -5
30 Sigal Prishtina vs Trepça H 65 68 -3
31 Sigal Prishtina vs Proton Cable Prizreni F 108 90 18
32 Bashkimi vs Sigal Prishtina F 71 66 5
33 Trepça vs Sigal Prishtina H 69 71 -2
34 Sigal Prishtina vs Vëllaznimi F 72 64 8
35 Vëllaznimi vs Sigal Prishtina H 65 66 -1
36 Sigal Prishtina vs Vëllaznimi F 83 73 10
37 Trepça vs Sigal Prishtina H 81 87 -6
38 Sigal Prishtina vs Trepça H 85 86 -1
39 Trepça vs Sigal Prishtina H 69 82 -13
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Youth Basketball supporters:
Supported by:
General Sponsor:
Golden Sponsors:
Silver Sponsors:
Youth Basketball supporters: